Следвай ни

+359 882 53 27 02
greenlinebg@gmail.com

Пон. - Нед. 9.00 - 18.00
Без почивен ден


Водни ефекти

Зелена линия е специализирана в проектирането и изграждането на широк спектър от водни ефекти, подходящи за всеки двор и градина. Тук ще ви представим някои от тях.

Фонтани
Първоначално фонтаните са имали чисто функционални цели. Те са осигурявали питейна вода и вода за къпане, но с течение на времето техните цели леко се променят в атрактивно декоративни елементи.

Могат да бъдат изработени от различни материали и в широк диапазон от форми и размери. Често фонтаните се намират в градини или паркове, където създават спокойна и успокояваща атмосфера. По големите фонтани обикновено включват скулптурен елемент. Добавянето на светлини и звук дават завършен вид, което прави фонтана по-привлекателен и интересен.
Влагата създавана от фонтаните пречиства въздуха, като същевременно създават прекрасен микроклимат за растенията.

Водопади

Водопадът обикновено е една от най-стилните фокусни точки в повечето паркове или градини. Често  са захранвани от потоци, езера или циркулационнни системи водещи директно към водопада. Звукът от падащата вода, изолира вредните шумове от заобикалящата ни среда, като набляга на спокойствието, което носи самото място.
Декоративните водопади се предлагат в различни форми и размери, в зависимост от свободното пространство в градината и личните предпочитания на клиента.

Водни огледала

Водното огледало е гладкият воден ефект с неподвижна водна повърхност. Той се постига чрез отражение на засадена растителност или декоративни форми и елементи. В плитките води прозрачността дава фантастичен декоративен ефект върху дъното – мозаични изображения, геометрични форми, интересни цветове и релефни идеи. Водният огледален ефект е чудесен за създаване на места за релаксация и съзерцание, както и за постигане на спокойствие в забързаното и оживено ежедневие.

Водният ландшафт и водните ефекти обикновено се изграждат за клиенти търсещи успокояващите звуци и прохладата, която осигурява водопадът. Повечето водни ефекти са изградени от скали и камъни с различни размери, разположени с определени позиции. Ако желаете да притежавате такова водно бижу в своята градина, може да се свържете с нас, и да получите експертна консултация от нашите специалисти.